Logo

Wege z szacunku

Wege – kuchnia roślinna z uważnością i szacunkiem. Dzielimy się przepisami opartymi na prostych, sezonowych składnikach – bez cukru i przetworzonych dodatków. Gotujemy roślinnie z troski o planetę, zdrowie i zwierzęta. Nie wykluczamy zupełnie produktów odzwierzęcych, ale wybieramy świadomie.

Tu jedzenie to czułość, lekkość i radość. Bez presji, bez etykiet – z miłością do dobrego jedzenia.

Wpisy

Letnie leniwe z babcinego sadu – zdjęcie główne

Wege z szacunku

Letnie leniwe z babcinego sadu

Przepis na bezglutenowe leniwe z palonym masłem, cukrem kokosowym, czereśniami, truskawkami i skyrem. Letni comfort food w wersji zdrowej i lekkiej.

Tarta migdałowa z burakiem, gruszką i gorgonzolą – bezglutenowa uczta dla zmysłów – zdjęcie główne

Wege z szacunku

Tarta migdałowa z burakiem, gruszką i gorgonzolą – bezglutenowa uczta dla zmysłów

W świecie holistycznego podejścia do życia nie ma nic cenniejszego niż jedzenie, które łączy smak, zdrowie i prostotę przygotowania. Dzisiejszy przepis to wytrawna tarta bez glutenu, pełna wartościowych składników – z pieczonym burakiem, soczystą…

Vegan Matcha Bliss Ice Cream, czyli wegańskie lody matcha – bez cukru, glutenu i zbędnych składników! – zdjęcie główne

Wege z szacunku

Vegan Matcha Bliss Ice Cream, czyli wegańskie lody matcha – bez cukru, glutenu i zbędnych składników!

Pogoda nas rozpieszcza, słońce zagląda do kuchni, a my marzymy o czymś zimnym, lekkim i przyjemnie słodkim. Lody – smak dzieciństwa, beztroski i upałów. Dla wielu jednak to deser z „czerwonej listy”: cukier, nabiał, sztuczne dodatki. Ale… czy…